Sweatre

Jeg er stadig ikke færdig med at fortælle om alle julegaverne. Nu er det blevet sweatrenes tur, synes jeg. Desværre er billederne uden mennesker i, fordi jeg  har taget billederne inden jul. Jeg håber, jeg en dag kan få snuppet et billede af sweatrene med mennesker i. Fordi er nu pænere når de sidder på nogen.

Jeg har strikket en islandsk sweater, en såkaldt lopapeysa. Lopapeysa. Det er et pænt ord. Jeg vil gerne vide, hvordan man udtaler det. Lopapeysa.

IMG_6340

IMG_6341

IMG_6342

Den er strikket i Drops Lima (Fordi det kradser mindre end Lopi-garnet. Og jeg er allergisk overfor krads) opskriften er fra bogen “Islandsk strik”, som jeg efter et par måneders ventetid fik fat i fra biblioteket. Århus bibliotekerne har indkøbt 18 eksemplarer og der er i skrivende stund 46 reserveringer, så det er ikke kun mig, der er blevet glad for lopapeysa’en. Jeg har dog senere fundet ud af, at der findes 2 eksemplarer af den engelske version af bogen, “Knitting with icelandic Wool” på Århus Bibliotekerne, hvor der er 0 reserveringer lige nu. Så… Hvis man er utålmodig og kan engelsk. Bare et lille trick. Jeg er vild med Lopapeysa’en og næste gang jeg strikker én, bliver det til mig selv.

Jeg har også strikket denne norsk-inspirerede sweater:

IMG_6333

IMG_6335

IMG_6334

 

Opskriften er baseret på en Drops opskrift (her!) Men jeg har lavet den med raglansærmer efter denne Drops opskrift. Det er et værre tælle-arbejde, men jeg blev ret tilfreds med resultatet. Jeg strikkede den til min lillebror og til min store glæde er han stort set flyttet ind i den…. Lidt ligesom Lunas frakke. Fabelagtigt!

Jeg har også strikket den vest, som jeg selv er ret vild med, selv om samme lillebror, som fik overstående sweater ,kækt spurgte mig, hvor ærmerne var blevet af. Jaja. Brødre.

IMG_6327

IMG_6328

IMG_6329

Vesten er strikket efter et mønster som bare hedder “vest med stjerner”. Hvis man skulle være interesseret i opskriften, kan den sikkert købes flere steder, jeg ved i hvert fald man kan få den hos min lokale garnpusher. Jeg har ganske vist byttet det oprindelige stjernemøsnter ud med et fra en af mine strikkebøger, fordi jeg synes det var pænere. (og sjovere at strikke). Jeg har strikket vesten i noget Drops garn. Det hedder “Air” og er ret nyt. Det er super let og så blødt at ens hænder næsten smelter når de rører ved det. (Er det en god ting? Det var menningen det skulle være positivt) Jeg er svært glad for garnet, og selvom det er lidt dyrt. Men sådan er det.

 

Advertisements

5 thoughts on “Sweatre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s